Udruzenje pcelara Visegrad
 > O nama   > Višegradska razglednica   > Pčelarstvo Gornjeg podrinja   > Manifestacije   > Kontakt   > Linkovi   > Galerija
 > Početna strana
 > Kalendar radova
 > Pčelarska iskustva
 > Savjeti za pčelare
 > Medonosno bilje
 > Apiterapija
 > Literatura
 > Ponuda-potražnja
 > Iskustva i inovacije
 > Rojenje
 > Bolesti pčela
 > Prihrana pčela
 > Uzimljavanje pčela
 > Prostor za članove
 > Korisni recepti
 > Zanimljivosti
 > Vijesti
 > Komentari

 


VIŠEGRAD 2011.

6. Međunarodni sajam meda

Višegrad 14.09.2011.

Višegrad je danas bio prijestonica meda. U ovom gradu održan je šesti po redu Međunarodni sajam meda i pčelarske opreme, koji je okupio preko trideset izlagača koji su došli iz: Valjeva, Jagodine, Kosjerića, Čačka, Bačke Topole, Prijepolja, Priboja, Užica, Arilja (svi iz Srbije), zatim iz Pljevalja- Crna Gora. Iz Bosne i Hercegovine predstavili su se izlagači iz Rudog, Goražda, Rogatice, Sokoca, Novog Grada i naravno iz Višegrada.

Na drini cuprija

Osim pčelara na sajmu su se predstavili i proizvođači ljekobilja „Neven“, Udruženje „Zdrava hrana“ i poznati travar „Brko“ svi iz Rudog kao i udruženje žena „Soko“ sa ručnim radinostima.

Generalni pokrovitelj sajma bila je Opština Višegrad, a načelnik Opštine g. Tomislav Popović prilikom otvaranja sajma podjelio je med djeci sa posebnim potrebama. Svojim nastupom sajam su uveličala djeca iz obdaništa „Neven“ prigodnim kulturno-zabavnim programom, te su i djeca počašćena medom od strane izlagača. U sklopu sajma održano je i stručno predavanje na temu: „Rad sa pčelama u toku godine, sa posebnim osvrtom na pripreme pčela za glavnu pašu“. Predavanje je održao g. Branimir Ristić iz Jagodine, koji je predstavio svoj način rada sa pčelama, što se ne može naći u literaturi. Posebno su bila interesantna njegova jednostavnost i praktičnost u radu uz minimalan utrošak vremena, što mu omogućava da sam sa lakoćom opslužuje ukupno 300 košnica na šest lokaliteta.

Pogledajte slike sa sajma u foto galeriji >>>


Izveštaj sa sajma meda 2009. >>>

Izveštaj sa sajma meda 2010. >>>


[ vrh strane ]Sajt je urađen uz finansijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede,
šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

eXTReMe Tracker